Geinoord thuis‏

Toegevoegd op 7 december 2014 om 00:00 door Diederik Van der Wiele
Whatsapp Facebook Twitter
6 december. Thuis tegen Geinoord. Als oud Geinoord team een speciale wedstrijd. De vorige ontmoeting met 9-1 gewonnen. Jasper waarschuwde vanmorgen al dat het dit keer lastiger zou worden, maar of de waarschuwing ten harte genomen werd moest nog blijken.

Begonnen zowaar met 3 wissels en de niet fitte Jasper aan de kant. Het spelbeeld in de openingsfase leek te vermoeden dat het een ruime overwinning voor EDO zou worden. Zonder echt gevaarlijk te worden had EDO duidelijk de overhand en de spelers van Geinoord lieten zien goed over of half naast de bal te kunnen trappen. De eerste echte kans kwam voort uit een ingooi vanaf rechts halverwege de Geinoord helft. Hoessein gooide de bal over Diederik heen, die vervolgens om zijn man heen liep, de bal binnenhield en voorgaf op Tom die de bal een paar meter van het doel ineens door de benen van de keeper plaatste. 1-0. Na de 1-0 leek het wel alsof EDO dacht dat de buit binnen was en het wel geloofde. Leverde een hoop meer balbezit op voor Geinoord. Het meest memorabele wat hieruit voort kwam was hun nummer 10 die 3x in even zoveel minuten buitenspel stond. Toen kreeg de Thomas de bal op de middenlijn enigzins links van het veld, hij begon te rennen en nog wat te rennen en 5 man later was hij in de 16, gaf de bal voor en die werd bij de 2e paal binnengelopen door Pieter. Voor de rust liet de nummer 10 van Geinoord zich nog eens zien door vanaf links de 16 in te snijden en in goede schietpositie een paar scharen te maken en daarmee de kans te verprutsen.

De 2e helft begon met een domme charge op Thomas rond de middenlijn. EDO in overwicht en begon druk te zetten. Dit werd echter steeds minder en Geinoord kwam wat meer naar voren, resulterend in een corner. Korte variant met een slap schot dat EDO niet weg kan krijgen. Het halve schot dat volgt land precies in de verre hoek. Helaas lijkt dit EDO niet helemaal wakker te schudden. Toch lijkt EDO te gaan scoren, maar buitenspel. Dan krijgt de nummer 10 de bal en komt voorbij Joeri en heeft Emil voor zich, duel durft hij niet aan en schiet vanaf een meter of 20 a 25 de bal laag richting de lange hoek. David, die vorige week als zwarte piet op doel stond, voelde zich Sinterklaas en liet de bal in het doel ploffen. Nu moest EDO wel. Een corner kon uitkomst bieden, maar werd weggewerkt, echter niet ver en Hoessein werd randje 16 ingespeeld en ging naar de grond. Toen 3 spelers naar de bal schopte gaf de uitstekende schdids een vrije trap. Toen de keeper heel nafrukkelijk de verre hoek openliet kon Tom het niet laten de bal daar onbsrispelijk in het doel te schieten. In het restant van de wedstrijd miste we nog wat kansen. Eerst kon Thomas vrijstaand net niet een hoge voorzet van Died binnen koppen. Daarna mocht Thomas weer rennen met de bal. Het maakt dan niet uit of er een tegenstander staat of niet. De uitkomende keeper kon een doelpunt voorkomen, vervolgens moest deze achter de afvallende bal aan en een duel met Died aan, de bal stuiterde richting de lijn waar Mark besloot of van zo'n 45 meter op doel te schieten. Helaas voor de thuisdebutant ging de verdediger van Geinoord een keer niet onder de bal door en kopte deze van de lijn. Daarna bleek dat de keeper van Geinoord de botsing met Died niet aankon en besloot de scheids af te fluiten.

Wat mij betreft kwan de mooiste actie van de wedstrijd uit de eerste helft toen Pascal een hoge uittrap van de Geinoordkeeper ineens dood op zijn borst aannam.

Weet niet wie er al een verslag geschreven heeft dus wijs mijn naamgenoot aan, mits deze nog niet geweest is
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs