Edo-Zwaluwen

Toegevoegd op 7 december 2014 om 00:00 door Diederik Van der Wiele
Whatsapp Facebook Twitter
God wat had ik zin om te voetballen zaterdag! Na 3 weken geen veldvoetbal was ik er wel weer aan toe.. De moed zakte me echter al snel in de schoenen toen Deevid vertelde dat er een kansloze wedstrijd in het verschiet lag.. We moesten tegen de nummer 4 die in goede vorm was en laatst nog gewonnen had van het in onze ogen onverslaanbare Domstad Majella.. Dat werd weer een wedstrijdje achter een net iets snellere, betere en sterkere kerel aan lopen pfff.. En dan was het ook nog eens -5 Celsius (gevoelstemperatuur).. Ik sleepte mezelf naar het veld om de tegenstander in levende lijve te aanschouwen.. Beren.. 1 grote grijze beer viel me gelijk op.. Dat zou best eens een moordenaar kunnen zijn.. Jasper praatte me nog moed in door te zeggen dat die ouwe bok van een scheids de wedstrijd zou fluiten en dat het dus een lekker fysiek duel kon worden.. Zucht..

Wij trappen af.. Dat scheelt.. Hoef ik niet direct achter iemand aan te sjokken.. Ik neem mijn tegenstander in me op.. Ook een nummer 7.. Niet heel fors.. Ziet er wel snel uit.. Is te doen, is mijn eerste gedachte.. En dat bleek.. Hij wordt namelijk nooit aangespeeld! Das fijn! Al snel blijkt dat hij ook een broertje dood heeft aan verdedigen.. Dit kon nog best een leuke wedstrijd worden!

Wij krijgen kansen, zij nauwelijks.. En na pakweg 25 min. komt Diederik vrij op rechts.. Hij geeft laag en hard voor.. Zo in de voeten van een tegenstander.. Deze is echter niet berekend op het vernuft van Der Bomber Houtman, die de bal van de voet snoept en onberispelijk binnen knalt... 1-0! Lekker hoor!

Nu gaan ze komen dacht ik... Maar nee hoor! Wij blijven gaan! Thomas wordt nog eens gelanceerd door een mooi door-kop-balletje van Tom maar faalt oog in oog met de imposante keeper.. Jammer..
Iets voor rust is er een scrimmage aan de linkerkant, bij de cornervlag van de tegenstander. Emile pikt de bal op.. Weet hem nog net op tijd naar Died te tikken en dan... Krakende botten, rekkende pezen, scheurende spieren en een ijzige gil uit de mond van Emile.. Iedereen kijkt verschrikt op. Leeft hij nog? De grijze beer is de boosdoener en roept Emile al snel tot de orde.. Maar in de tussentijd heeft Diederik de bal bij Tom gedeponeerd en aangezien iedereen nog gefocust is op de stervende zwaan aan de linkerkant en de beer die hem uitfoetert krijgt Tom een reuzen kans! Wellicht wat bezorgd over zijn goede vriend jaagt hij de bal hoog over het doel.. Helaas.. Rust.. Jaron en Pieter staken de strijd maar worden puik vervangen door Bini en David van L.

In de rust hoeft er weinig gezegd te worden.. Het gaat prima.. Maar het is slechts 1-0..

Na rust heeft mijn directe tegenstander besloten om het drukke middenveld nog wat drukker te maken.. Maar ook hier wordt hij niet aangespeeld.. Door deze move krijg ik zeeën van ruimte op de linkerkant.. Dat betaald zich redelijk snel uit.. Opstomend op links penetreer ik het strafschopgebied waar ik Tom en Thomas zie aanstormen.. Buitenkantje rechts.. Natuurlijk.. De bal gaat net aan Tom voorbij maar komt precies in de loop van Thomas die de bal binnen shuffeled.. 2-0.. Boeia!

Wat er na de 2-0 gebeurde zouden NOS-commentatoren beschrijven als comedy capers.. Passen in niemandsland, een tegenstander die ballen vanuit het niets corner trapt en kansen voor open doel die gemist worden. Nu was het Benny Hill gehalte al redelijk hoog aangezien we een bruine piet op doel hadden staan.. Maar na de 2-0 was het voetbal bizar slecht.. Toch werden in deze periode de mooiste goals gescoord! Maar voor het zover was nam de scheids eerst even een hoofdrol op zich door binnen 5 min. 3 spelers geel te geven.. Waarbij Binoth de zwarte piet kreeg toegespeeld terwijl hij 'daar alleen maar stond'?

De 3-0 was van grote schoonheid.. Iemand werd neergehaald rond de 16 meter (Hoes?) en Tom besloot aan te leggen.. Zoals Tom zelf zei: 'je kan een bal in de kruising schieten en je kan de bal in de KRUISING schieten'.. Zo geschiedde.. Hoppa!

En dan werd het ook nog 4-0! Wie claimt de bassist? Thomas sprint een half veld over.. Omspeelt de keeper en legt de bal in het netje.. Catching!

Tussen de 2-0 en het eindsignaal hebben Diederik, Milan en Thomas nog een hand vol kansen gemist en scoorde de tegenstander nog twee knappe goals die Jasper graag omschrijft mocht iemand er behoefte aan hebben..

Al met al een heerlijke wedstrijd.. 4-2... Yes!
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs